در خانواده گلسرخیان حدود ۲۰۰ گونه گیاهی وجود دارند که از میان آنها تعداد محدودی دارای مواد فرار و عطری بوده و در تهیه اسانس مورد استفاده قرار میگیرند. برای تهیه اسانس از بین این تعداد معدود، گل محمدی به عنوان محصول اصلی شناخته شده است.
گل محمدی به دامنه وسیعی از شرایط اقلیمی سازگار بوده و از جمله گیاهان کمتوقع طبقهبندی میشود. گرچه گل سرخ در سراسر جهان از جمله لهستان، بلغارستان، مالزی، مراکش و تونس و کشورهای اروپایی کشت می شود اما ریشه آن به خاورمیانه و ایران برمی گردد.
گل محمدی، درختچه کوچک با شاخه های زیاد و تیغ های ریز است. گل های صورتی کمرنگ و بسیار معطری که تولید یک لیتر اسانس این گل، نیازمند استفاده از چهار تن گلبرگ است.
گل محمدی از نظر طب سنتی، طبیعت (مزاج) سرد و خشک دارد
عودگل محمدی، رایحه ای گرم و ملایم و دارای بویی معنوی و عامه پسند دارد.
پیامبر صلی اللهُ علیه و اله می فرمایند:
مَنْ أَرَادَ أَنْ یَشَمَّ رِیحِی فَلْیَشَمَّ الْوَرْدَ الْأَحْمَرَ
هر کسی می خواهد بوی خوش من را استشمام کند می تواند گل سرخ را ببوید.
مستدرک الوسائل ۱ ۴۳۴ ۷۷- باب استحباب اختیار الآس و الورد
نحوه استفاده : مقدار کمی از محصول را ( عود و بخور )روی زغال از قبل سرخ شده بگذارید .
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.