بین ایرانیان و این گیاه پیوند محکمی برقرار است. محبوبیت آن نه تنها به دلیل اثرات دارویی بلکه به دلیل اعتقادات مقدس در مورد آن است. مردم این گیاه را گل نبوی محمد (گل محمدی) مینامند، زیرا آنها معتقدند رایحه خوشبویی که دارد همه را به یاد پیامبر (ص) میآورد. در حال حاضر، این گیاه در ایران (به ویژه در کاشان) برای تهیه گلاب و روغن کشت میشود.
همزمان با بهار و ماههای اردیبهشت و خرداد، گلهای محمدی با عطری دلانگیز محیط پیرامون را عطرآگین میکنند. در این زمان کارگاههای سنتی و صنعتی مختلف گلابگیری در اقصی نقاط، با وسایل تقطیر، گلها را هر روز صبح زود، قبل از باز شدن کامل غنچه، چیده و به همراه بخار آب در دیگهای مختلف، تقطیر میکنند.
گل محمدی مشابه بسیاری از گیاهان معطر و دارویی از خاصیت آنتی اکسیدانی برخوردار است. منابع آنتی اکسیدان طبیعی در درجه اول ترکیب فنولیک هستند که در تمام قسمتهای گیاهان از جمله میوهها، سبزیجات، دانهها، برگها، ریشهها و پوست درختان یافت میشوند.
آنتی اکسیدان ها مولکولی هستند که از بروز رادیکالهای آزاد در ایجاد استرس اکسیداتیو در بدن جلوگیری میکنند. استرس اکسیداتیو فرآیندی است که از طریق آن، مولکولهای ناپایدار با یک الکترون بدون جفت، به نام رادیکالهای آزاد، سعی میکنند الکترونها را از سایر مولکولها به سرقت برده و آنها را اساساً نامتعادل نگه دارند. اگر رادیکالهای آزاد مولکولهای مهمی (مانند مولکولهای DNA) را با ساختار نامتعادل ترک کنند، آسیب میتواند جدی باشد و حتی میتواند مانند سرطان منجر به بیماریهای تهدید کننده زندگی شود.
رادیکالهای آزاد در پوست میتوانند باعث کاهش قدرت ساختار پوست و در نتیجه پیری زودرس شوند. خوشبختانه، روغن گل محمدی حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان هستند که رادیکالهای آزاد را خنثی میکند و باعث میشود فرد جوانتر به نظر برسد.
گل محمدی از پر مصرف ترین ترکیبات اساسی در صنایع عطر سازی جهان است
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.